Online (Salı) ve yüz yüze (Cuma) seçeneklerle, 19:30-22:30
7 Mayıs Salı (online) / 10 Mayıs Cuma (yüz yüze)
14 Mayıs Salı (online) / 17 Mayıs Cuma (yüz yüze)
21 Mayıs Salı (online) / 24 Mayıs Cuma (yüz yüze)
28 Mayıs Salı (online) / 31 Mayıs Cuma (yüz yüze)
4 Haziran Salı (online) / 7 Haziran Cuma (yüz yüze)
11 Haziran Salı (online) / 14 Haziran Cuma (yüz yüze)
Yüz yüz dersler için adres: Konur Sokak, Kızılay, Ankara
Her hafta Salı günleri online ve Cuma günleri yüz yüze aynı konuları işliyor olacağız. Her hafta ister online derse, ister yüz yüze derse, isterseniz de her ikisine birden katılabileceksiniz. Dersler 19:30-22:30 arasında olacak. Yüz yüze buluşmalar Ankara Kızılay'da, Konur Sokak’ta, teraslı bir ev ortamında olacak.
7 ve 10 Mayıs: Dil, dünya ve zihin. Bilimsel ve felsefi temeller
14 ve 17 Mayıs: Farklı anlam kuramları ve felsefede dil dönemeci
21 ve 24 Mayıs: Analitik felsefenin kökleri, olanaklı dünyalar ve kipsel mantık
28 ve 31 Mayıs: Dil ve zihin felsefesinde edimsel (pragmatik) boyutlar
4 ve 7 Haziran: Bilişsel bilim, klasik ve yeni yapay zeka
11 ve 14 Haziran:Yeni varlık kuramları
Dersleri slaytlarla destekleyeceğim, öncesinde de okuma ve başvuru materyalleri paylaşacağım. Dersler dilbilim, bilişsel bilim veya felsefeyle ilgili pratik amaçları olanlar kadar, salt anlama ve paylaşma isteği olan herkese açık. Katılmak için hiçbir formasyon veya ön bilgi gerekmiyor. Farklı alanlardan ve farklı bilgi düzeylerinden insanlar olarak bir araya gelecek ve birbirimizden öğreneceğiz.
Daha çok analitik felsefe içerisinde anılan Frege, Russell, Wittgenstein, Carnap, Tarski, Grice, Davidson, Quine gibi felsefecilerin fikirlerini işleyecek olsak da, Chomsky, Putnam, Searle, Dennett, Chalmers gibi bilişsel bilimciler ve zihin felsefecilerini de konuşacağız. Yeri geldiğinde Platon’u ve Aristo’yu anacak,sıkça Descartes, Spinoza, Locke, Hume, Kant gibi aydınlanma felsefecilerinden, bazen de Hegel ve Schopenhauer gibi Alman idealistlerinden söz edeceğiz .
Nietzsche, Heidegger, Deleuze, Foucault, Lacan, Derrida gibi kıta felsefecilerine, Meillassoux ve Harman gibi yeni gerçekçi felsefelere de değineceğiz. Bu düşünürleri kapsamlı şekilde ele alamayacak olsak da her birini daha etkin okuyup anlamamıza imkân verecek bir temel oluşturmaya çalışacağız. Son kısımlarda da, uzun yıllardır geliştirmekte olduğum, dil, zihin ve varlık alanlarını kapsayan felsefi kuramımı sizlerle paylaşacağım.
Felsefeyi yaşamın tam içinde, gerçek sorun, ihtiyaç ve arzularımızla ilişkili bir iletişim faaliyeti olarak görüyorum. Derslerde derdimiz, zihinlerimizi kuramsal bilgilerle doldurmaktan çok, günümüzde birey ve toplum olarak yaşadıklarımızı daha iyi anlamak ve geleceği birlikte tasarlamanın yollarını aramak olacak.
Katılım koşularıyla ilgili bilgi için KATILIM FORMUNU doldurabilir veya ceyhan.temurcu@gmail.com adresine yazabilirsiniz.
Telif Hakkı © 2024 Ceyhan Temürcü - Tüm Hakları Saklıdır.
GoDaddy Destekli
Web sitesi trafiğini analiz etmek ve web sitesi deneyiminizi optimize etmek amacıyla çerezler kullanıyoruz. Çerez kullanımımızı kabul ettiğinizde, verileriniz tüm diğer kullanıcı verileriyle birlikte derlenir.